Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Hoe sluit ik mijn achteruitrijcamera aan?

U zit te twijfelen om een achteruitrijcamera te kopen, maar u weet niet hoe u deze camera’s moet aansluiten? Geen probleem. Het hangt natuurlijk wel af van de soort camera die u heeft. Zo zijn er verschillende soorten sets en kan een achteruitrijcamera draadloos zijn, maar ook een deel dat wel met draden werkt. Ook de plaats van de camera verschilt per model. De ene camera is ingebouwd in het achterlicht zelf. De ander zit weer aan de achterkant van het dak. Verder is het ook mogelijk om een camera te hebben aan de onderkant van de auto. De prijsklasse van deze camera’s verschillen door: de kwaliteit van de camera en het beeldscherm, De kwaliteit van het materiaal dat gebruikt is voor de camera en beeldscherm en voor welk merk en model de camera is. Maar hoe kunt u de achteruitrijcamera installeren?

Als u met kabels werkt moet u een paar stappen volgen om tot een juiste aansluiting te komen. Hierbij moet u als eerst de rode draad aansluiten op de camera zelf en naar het achteruitrijlicht. De rode kabel moet aan de plus kant worden aangesloten. Dan is er de zwarte kabel. Die moet aan de min kant worden aangesloten aan het carrosserie. Het gele draad moet u aansluiten op de camera zelf en het beeldscherm. Hierdoor is er ontvangst tussen beide voorwerpen.

Let wel op de volgende punten als de het beeldscherm of de camera het nog niet doet. Zo er in iedergeval voor dat de auto is gestart. Hierdoor gaat de accu aan waardoor het beeldscherm aan staat. Zorg er ook voor dat de aan-knop op zowel de camera als het beeldscherm aan staat. Verder als laatste tip kan het bij sommige modellen zijn dat de camera het alleen doet als u het in de reverse versnelling heeft. Dit kan verschillen door onder andere: het bouwjaar, de motor inhoud en het type merk.

Voor meer info : https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/