Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Opleiding tot tandarts

Wanneer je de ambitie hebt om tandarts te worden, ben je waarschijnlijk zeer gedreven om dit beroep ook echt daadwerkelijk uit te gaan oefenen. Met andere woorden, je zult er alles aan doen om de opleiding tot tandarts succesvol te laten verlopen. Deze opleiding tot tandarts is niet zomaar een opleiding, en wordt door veel studenten die hem hebben doorlopen als een enorm lastige opleiding omschreven. Een kies trekken is namelijk niet iets wat zomaar door iedereen gedaan kan worden. Alleen de mensen die hier echt geschikt voor zijn krijgen hiervoor groen licht in de vorm van een diploma, met behulp van de zware opleiding worden de niet geschikte studenten uit het programma gefilterd.

Het programma van de opleiding tot tandarts wordt verzorgd aan drie instanties. Het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam, het Universitair Medisch Centrum in Groningen en het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen zijn universiteiten die deze opleidingen aanbieden. Het traject van de opleiding tot tandarts bestaat uit 6 jaren, waarvan er 3 jaren de bachelor opleiding betreffen en 3 jaar de masteropleiding. In deze opleiding wordt vooral de theorie verschaft, maar ook praktijk komt aan bod in de masteropleiding. Zo zijn er verschillende vakken, waarbij je bij sommige vakken praktijk krijgt over hoe je bijvoorbeeld een verstandskies trekken.

Als vooropleiding is het van belang dat je een VWO-diploma hebt behaald. Let op: diploma’s die voor 2010 zijn ontvangen betekenen niet dat je zonder meer wordt toegelaten. Naast de diploma is ook een correct vakkenpakket vereist. Voor de opleiding tot tandarts dien je namelijk Natuur en Techniek in combinatie met biologie te hebben gehad, of Natuur en Gezondheid in combinatie met natuurkunde. Met deze vakken is het mogelijk om een poging te doen tot betreding van de opleiding tot tandarts. Deze opleiding is erg zwaar, dus zorg dat je je goed in hebt gelezen!

Voor meer info : https://orfeokliniek.nl/