Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Achteruitrijden in een vrachtwagen?

Soms moet je even extra stil staan bij je eigen veiligheid op de weg. Een manier om dit te doen is om na te denken over een achteruitrijcamera set kopen. Zo een camera zorgt er voor dat de bestuurder van de auto een stuk beter zicht heeft op wat er achter de wagen gebeurd en mogelijke obstakels die anders niet zichtbaar zouden zijn. Op deze manier geeft een achteruitrijcamera dus meer veiligheid en ook meer rijcomfort. Een achteruitrijcamera kan je kopen in een speciaalzaak of via internet. Hierna moet je hem zelf plaatsen en installeren, maar hoe doe je dit dan? 

Bij installatie is het belangrijk dat de camera goed gepositioneerd wordt. De beste positie voor een achteruitrijcamera is afhankelijk van het soort voertuig waarop hij komt te zitten. Alle soorten voertuigen hebben ook allemaal verschillende dode hoeken. De camera moet dus zo geplaatst worden dat deze dode hoeken zo veel mogelijk zichtbaar worden voor de bestuurder. Hiernaast helpt het ook als de camera zo hoog mogelijk geplaatst wordt, zodat er een groter gebied zichtbaar is. Dit is echter niet voor elk voortuig even eenvoudig. Denk maar eens aan een vrachtwagen met een verwisselbare container of verschillende landbouw werktuigen. Op deze voertuigen is het soms lastig om de perfecte hoek te vinden tijdens het plaatsen van de camera. Soms past een achteruitrijcamera vrachtwagen perfect, maar soms moet je het maar oen met de beschikbare vorm en ruimte. 

In sommige gevallen wanneer er beperkte mogelijkheden zijn voor het positioneren van de camera, kan het zijn dat een ander soort camera een oplossing biedt. Zo kan een camera met een bredere kijkhoek dan normaal een goed alternatief zijn als de camera niet hoog geplaatst kan worden. Met een bredere kijkhoek is er dan toch een groot gebied zichtbaar. Lees je altijd goed in en vraag advies voordat je een aankoop doet. 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl