Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Let goed op als agrariër

De bevolking van onze aarde groeit in een rap tempo. Sinds het jaar 1950 is de bevolking van onze aardbol met meer dan 140 procent gegroeid. Dit is uiteraard een bizar hoog percentage. Deze groei zorgt ervoor dat met name de vraag naar grondstoffen en voedsel en levensmiddelen stijgt. Er is echter een groot probleem, grondstoffen die kunnen op raken. Voedsel kan de mens gelukkig wel altijd blijven verbouwen. Het verbouwen van voedsel kost echter wel veel tijd, het is vaak absoluut niet duurzaam en het kost erg veel kostbare ruimte. Zeker nu er tegenwoordig steeds meer voedsel nodig is in de wereld wordt het steeds lastiger. Het houden van koeien is heel erg duur. Je hebt naast voedsel voor de koeien nog veel meer benodigdheden nodig. Je hebt daarnaast weer veel ruimte nodig omdat de koeien nou eenmaal moeten kunnen grazen. Ook kunnen de medische kosten erg hoog oplopen. Daarnaast moeten deze koeien ook voldoende drinkwater hebben.

 

Vooral het houden van koeien is vrij prijzig. Vaak willen de boeren wel proberen om de kosten te verlagen. Om op de korte termijn de kosten te verlagen wordt er vaak bezuinigd op het welzijn van de koeien. Dit is natuurlijk enorm zielig voor de dieren. Zo zie je dat boeren ervoor kiezen om de koeien minder ruimte geven om te grazen. Soms zie je zelfs dat ze helemaal niet meer naar buiten mogen om te grazen en alleen in hun stallen leven. Dit zorgt voor een vrij ongezonde leefomgeving voor de dieren. Hierdoor verlaagt de melkproductie en wordt het vlees ook van een mindere kwaliteit.

 

Gelukkig zijn er bedrijven die wel kunnen ondersteunen en een goed plan voor de boer kunnen opzetten. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Wijsman. Zij willen ervoor zorgen dat alles zo duurzaam en milieuvriendelijk verloopt op uw boerderij. Hierbij wordt ook veel zorg besteed aan de zorg van bijvoorbeeld koeien. Dat kan gaan over zoiets kleins als enkel een koeborstel.

 

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/