Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Mooie vakantie foto’s

De zomervakantie komt er al weer aan. Veel mensen gaan in die tijd op vakantie en andere genieten weer van de vrije dagen in het eigen land. De mensen die een mooie reis gaan maken, kijken hier al een aantal maanden naar uit en nu is het bijna zo ver. Je wilt eigenlijk mooie foto’s maken van alles wat je ziet en meemaakt om als herinnering te hebben en thuis te kunnen laten zien. Maar wat is nou de kunst om echte mooie vakantie foto’s te maken?

Het begint al bij de voorbereiding. Je gaat al een beetje kijken wat je allemaal wilt doen en bezoeken tijdens je vakantie. Je maakt waarschijnlijk een kleine planning van de dingen die je zeker niet wilt missen. Tijdens het zoeken op het internet kan je ook gelijk bekijken wat de fotografische mogelijkheden zijn van de plekken die je gaat bezoeken. Dit kun je doen op sites als Flickr Places en Free Photo guide. Ze beschrijven interessante plekken voor mensen die fotografie erg leuk vinden.

Wanneer je op vakantie bent ga je vaak naar bekende attracties en gebouwen. Hier zijn al vele foto’s van en daarom is het leuk op een originele manier foto’s te maken van deze attracties. Zo zijn deze gebouwen of attracties al duizend keer op dezelfde manier op de foto gezet en kennen de mensen deze foto’s al van het internet of bepaalde boeken. Hierdoor zijn ze niet erg interessant en dus is het de kunst om het op een andere manier te fotograferen. Je moet het op een andere manier aanpakken en vanuit een ander perspectief of een andere hoek fotograferen.

Het komt ook regelmatig voor dat je op een plek bent waar de situatie niet zo mooi is voor de foto. Er zijn veel mensen in beeld of het is bewolkt en daardoor worden de foto’s minder mooi. Hierbij is de kunst om de juiste momenten te pakken en geduldig af te wachten. Daarnaast kan je veel doen met fotobewerking. Wil je weten hoe? Volg een Photoshop cursus Utrecht.

Voor meer info : http://beeldacademy.nl