Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Pre-voorjaarsschoonmaak

Goedemorgen lezers,

Het voorjaar staat weer voor de deur en de schoonmaakkriebels slaan toe. Het duurt nog even tot de ‘officiële’ voorjaarsschoonmaak, maar ik heb afgelopen weekend alvast een start gemaakt, omdat mijn badkamer die wel kon gebruiken. Als ik me ’s ochtends moet haasten om naar werk te gaan, heb ik geen zin om de badkamer netjes en schoon achter te laten. Dit ga je na verloop van tijd helaas wel zien. De glazen douchedeur is niet meer zo doorzichtig als hij eerst was, de spiegel verdient geen tien meer en de tegels kunnen wel een schoonmaakbeurt gebruiken.

 

Het schoonmaken van de glazen douchedeur is gelukkig heel makkelijk. Het klinkt misschien raar maar je kunt een glazen douchedeur heel makkelijk afnemen met een droogtrommeldoekje. De ingrediënten in het doekje maken normaal je kleding zacht, maar ze verzachten ook de aanslag op je douchedeur. Hierdoor wordt her makkelijker om resten zeep en waterdruppels te verwijderen. Als je echt kalkaanslag op je douchedeur hebt zitten is azijn gemengd met water je beste vriend.

 

Ook de spiegel schoonmaken hoeft niet veel tijd te kosten. Een sopje van heet water en afwasmiddel does the trick. Vervolgens neem je de spiegel af met een microvezeldoekje. Als je strepen blijft zien, kun je deze het best weghalen met een natte prop krantenpapier.

 

Badkamertegels schoonmaken was het grootste klusje dat ik moest doen afgelopen weekend, maar daar deins ik niet voor terug. Tegels badkamer schoonmaken kan een rotklusje zijn, maar als je de juiste methode hanteert, zal je genieten van het eindresultaat. Mijn tegels zijn nog niet zo ver heen dat er ontkalker aan te pas moet komen, maar schoonmaakazijn is geen overbodige luxe. Het is geen lastig klusje, maar hoe groter je badkamer hoe langer je bezig bent om alle tegels of tegeltjes schoon te maken met een schuursponsje, maar ik zei het al eerder; je zal genieten van het resultaat.

Voor meer info :