Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Technische handigheidjes

Auto’s en andere voertuigen krijgen tegenwoordig steeds meer technische snufjes ingebouwd. Sommige snufjes zijn vooral bedoeld om de veiligheid te verhogen, terwijl andere er meer voor de luxe en het plezier zijn. Een achteruitrijcamera van Zwitserland is een voorbeeld van een functioneel snufje en is al behoorlijk wat jaartjes te verkrijgen. Wat mij betreft is het alleen maar toe te juichen dat autofabrikanten met nieuwe handigheidjes en innovaties komen. Want waar een achteruitcamera draadloos in eerste instantie alleen in de duurste auto’s beschikbaar was, krijgen nu ook de goedkopere auto’s de beschikking hierover. Zo gaat de meestal met deze innovaties, op ten duur komen ze voor iedereen beschikbaar. En dat is alleen maar positief. Op de site van Zwitserland kan je het een en ander bekijken van deze achteruitrijcamera’s.

Een handigheidje dat de laatste jaren steeds vaker te zien is, is het automatisch inparkeren. Wanneer je met de auto langs een rij geparkeerde auto’s staat zullen de sensoren op zoek gaan naar een parkeerplekje om te kunnen parkeren. Wanneer de sensoren daadwerkelijk een plek hebben gevonden kan de bestuurder het stuur los laten, want de auto parkeert zich dan automatisch zelf in. Wel is mogelijk om zelf nog de controle te houden over het gas en de rem.

Een ander technisch snufje dat steeds vaker te zien is, is de head-up display. Deze zorgt ervoor dat het niet meer nodig om op het dashboard te kijken. De informatie over het toerental, de benzinestand en kilometerteller worden op de vooruit geprojecteerd. Dit zou een positief effect op de veiligheid hebben, omdat je niet telkens naar beneden hoeft te kijken.

Ook het systeem dat ervoor zorgt dat auto’s niet van de rijbaan kunnen raken is in opkomst. Dit systeem corrigeert het wanneer een auto van de rijbaan dreigt te raken. Vooral handig voor bestuurder die in slaap sukkelen. Door een geluidje wat tegelijkertijd afgaat wordt de bestuurder weer wakker gemaakt.

 

Voor meer info : http://vanzwitserland.nl