Linkzoekertje
Image default
Mode en Kleding

De details van een lederen tas

De beste lederen tassen komen van de meest duurzame leersoorten. Het zijn professionele kunstwerken – het gaat niet alleen om het in elkaar zetten van verschillende onderdelen. Er moeten twee dingen bij betrokken worden: (1) een zorgvuldige selectie van het leer en (2) nauwkeurig stikwerk.

De ideale tas kan een bepaald gewicht bevatten en kan worden verplaatst zonder dat het verzwakt wordt. Daarom is de nerf van cruciaal belang – volnerfleer maakt de meest duurzame tassen. Maar topkorrelleer is een goedkoper alternatief dat ook werkt.

De stiksels op een tas moeten recht zijn, nauwelijks zichtbaar en zonder losse draden. Het is belangrijk dat je de binnen- en buitenkant controleert op deze consistentie.

De handvatten moeten ook aan het lichaam bevestigd worden door middel van verstevigde stiksels of metalen bevestigingen. Je wilt niet dat die handvatten aan de tas gelijmd worden – ze lopen het risico om los te raken of los te komen.

Voordat je een leren tas koopt, controleer je de kwaliteit van alle kleine onderdelen. Het helpt altijd om de details van elke kant van de tas te onderzoeken. Dit zijn de kenmerken waar je goed op moet letten:

  • Gespen
  • Handgrepen
  • Sloten
  • Metalen ringen
  • Schouderbandmontage
  • Ritsen (let op: metalen ritsen zijn van betere kwaliteit dan plastic ritsen)

Wil je een tas of andere lederen accessoire kopen dat van de hoogste kwaliteit leer is en dat perfect is afgewerkt? Neem dan eens een kijkje bij Cowboysbag. Dit Amsterdamse biedt de hoogste kwaliteit lederen artikelen aan voor zeer goede prijzen.