Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

123 Theorie: voor iedereen die in 1x wil slagen voor het auto theorie examen!

Heb jij je ingeschreven bij 123 Theorie en kan je eigenlijk niet wachten tot je kunt beginnen met theorie in 1 dag? We nemen alvast wat verkeersborden met je door ter voorbereiding. In Nederland worden veel verkeersborden gebruikt, waaronder een aantal die te maken hebben met snelheid. Een rond bord met rode rand en in zwart 50 erop betekent: de maximumsnelheid is 50 km/u. De maximumsnelheid kan ook op elektronische borden boven de weg worden aangegeven. Dit zijn donkere, rechthoekige borden waarop het getal uitgelicht wordt. Nu bestaat er ook nog zoiets als een adviessnelheid. Deze wordt aangegeven op een vierkant, blauw met wit bord. Adviessnelheden worden gegeven op gevaarlijke punten om duidelijk te maken dat gas terugnemen slim is. Het is niet verplicht je aan de adviessnelheid te houden, maar wel verstandig! Een achthoekig rood bord met in witte letters STOP erop betekent dat je moet stoppen. Je moet voorrang verlenen aan de bestuurders op de kruisende wegen. Een vierkant blauw bord met een witte pijl die omhoog wijst, betekent dat je een éénrichtingsweg ingaat. Voor meer borden kun je kijken op www.overheid.nl en www.cbr.nl.

Tips voor meerkeuzevragen

Tijdens de dagcursus theorie van 123 Theorie zul je merken dat de hoeveelheid leerstof en de ingewikkeldheid best meevallen. Waarschijnlijk kende je de eerder genoemde borden al. Dat geldt vast ook voor veel verkeersregels. Het Nederlandse verkeersreglement zit logisch in elkaar en veel zaken spreken voor zich. Toch kan het lastig zijn sommige vragen te beantwoorden. Met name meerkeuzevragen kunnen je in de war brengen. Hier een paar tips voor dat soort opgaven.

  1. Neem iedere afzonderlijke vraag serieus en neem je tijd.
  2. Lees de vraag goed en rustig door, kijk nog niet naar de antwoorden. Bedenk zelf het antwoord.
  3. Blijf je twijfelen over een vraag? Vul een antwoord in (de eerste ingeving is vaak juist!), noteer het nummer van de vraag en ga door naar de volgende opgave.
  4. Controleer of je alle antwoorden hebt ingevuld. Als je tijd over hebt, kijk je nog een keer naar de vragen waarbij je twijfelde.

https://www.123-theorie.nl/