Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

Interessante Volkswagenboeken nu te koop bij Paruzzi

Met het boek ‘How te restore Volkswagen Beetle’ gaat een Kever restauratie zeker lukken. Het is een Engelstalig boek dat ingaat op alle details. Punten die besproken worden:

– advies als je een Kever gaat kopen;

– Kevermodellen van 1953 tot en met 2003;

– de voorbewerkingen; – stap-voor-stap restauratie-instructies;

– alle restauratiewerkzaamheden aan chassis, carrosserie, motor, wielophanging, besturing, remmen, elektrisch, interieur en exterieur; – rond de 700 foto’s ter illustratie;

– uitleg hoe je zelf plaatwerkdelen maakt; – tips op het gebied van lassen en spuiten.

Een ander technisch boek dat we van harte kunnen aanbevelen is ‘How to hotrod VW engines’. Als je je wilt verdiepen in het tunen van de luchtgekoelde Kever motor https://www.paruzzi.com/nl/vw-kever-motor.phpen type 3 motor, dan is dit boekwerk een must. Alles is in het Engels geschreven, maar zeer toegankelijk. Auteur Bill Fisher heeft zijn best gedaan ieder aspect van motor-tuning aan bod te laten komen. Dit zijn de hoofdonderwerpen:

-motoronderdeelherkenning;

-ontstekingsmogelijkheden;

-carterverbetering;

-cilinderkopaanpassingen;

-Weber carburatie;

-uitlaat tuning;

-turbo mogelijkheden.

 

Naast technische naslagwerken kun je bij Paruzzi ook historische boeken bestellen. Hiervan geven we je tevens twee voorbeelden. We starten met ‘Dune buggy handbook’: een beschrijving van alle Buggy modellen die er sinds 1964 zijn geweest. Buggy-bezitters en liefhebbers moeten ‘m in huis halen! ‘The Volkswagen Bus’ gaat zowel over de Spijlbus als de Panoramabus en de T25/T3 Bus. Het verhaal van de bus die massaal door ondernemers werd gekocht als bedrijfswagen en het verhaal van de bus die menig echtpaar / gezin gebruikte als camper: ze worden in geuren en kleuren verteld. Zowel de standaard modellen als de speciale uitvoeringen komen aan bod. Vanzelfsprekend aangevuld met prachtige foto’s. Interessante feitjes per bus staan er ook in: specificaties, verkoopcijfers en wijzingen in ontwerp.  

 

We hopen van harte dat er een boek tussen zit dat aansluit bij jouw belangstelling. Bestellen doe je eenvoudig en snel online. Is jouw order op voorraad, dan wordt een en ander waarschijnlijk dezelfde dag nog verzonden.

https://www.paruzzi.com/nl