Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen kan ook privé

De tijd dat een lease auto een voorrecht was van de beter betaalde werknemers van een bedrijf is al enige tijd voorbij. Ook voor privépersonen is leasen tegenwoordig een optie. Er zijn enorm veel leasemaatschappijen waar je voor een auto voor eigen gebruik terecht kunt. Wat zijn de voordelen van leasen, en wat kunnen nadelen zijn? Met andere woorden, waarom zou je wel of niet gebruikmaken van lease? Auto kopen of leasen – dit artikel geeft je een overzicht van de verschillen.

Voordelen van leasen

De aanschaf van een auto is een grote uitgave. Bij het leasen van een auto hoef je dat bedrag niet ineens te betalen. Met een lening hoeft dat ook niet, maar dan ben je in het algemeen duurder uit dan met leasen. Lease kan trouwens ook goedkoper zijn dan aanschaf met spaargeld. Bij lease zijn de kosten voor onderhoud en reparatie inbegrepen. Als je pechhulp en vervangend vervoer in je leasecontract hebt, hoef je zelf ook niets te regelen als je auto het een keer niet doet. De hele afhandeling wordt je uit handen genomen door de leasemaatschappij. Leasecontracten hebben een looptijd van twaalf tot zestig maanden – je weet vooraf welk bedrag je gedurende die tijd aan je auto zult besteden. En loopt je contract af, dan kun je je auto omruilen voor een nieuwe zonder moeite te doen om een gebruikte auto van de hand te doen.

Nadelen van leasen

In je leasecontract is altijd een bepaalde jaarlijks te verrijden afstand opgenomen. Bij overschrijding moet je soms fors bijbetalen. Als je de auto weg wilt of moet doen gedurende de looptijd van je contract, ben je een hoge afkoopsom verschuldigd. Per maatschappij verschillen details als inbegrepen verzekeringen, pechhulp en (winter)banden. Lees dus altijd goed na wat er wel en niet in je contract zit bij lease. Auto kopen of leasen, ben je er al uit?

Voor meer info : http://www.leaseautocentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

Hier vind je hoge kwaliteit LED balken

Binnen 1 dag geslaagd met de motor theoriecursus Amsterdam van Gelijk Geslaagd

Is een Citroën Berlingo zuinig?