Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

Zo werkt het leasen van een auto

Goedkoop auto leasen is eenvoudig en kan je veel voordeel bieden. Je kunt een auto zowel zakelijk als privé leasen, en daarmee rij je een nieuwe auto voor een gunstige prijs. Je hoeft de auto niet zelf aan te schaffen, dat doet de leasemaatschappij voor je. Ook betalen zij alle terugkerende kosten zoals wegenbelasting en verzekeringen, evenals onverwachte kosten voor reparaties. Vaak is ook een deel van de brandstof in het lease contract opgenomen. In het lease contract spreek je samen met de leasemaatschappij af welke kosten zij dragen. 

Wat betaal je zelf dan nog

Voor het gebruik van een lease auto, betaal je een lease prijs. Dit bedrag wordt vooraf afgesproken met de leasemaatschappij en je betaalt dit iedere maand. De hoogte van de leaseprijs hangt van een aantal zaken af. Uiteraard speelt het merk en model van de auto een rol. Een grotere, duurdere auto heeft doorgaans een hogere lease prijs dan een kleine auto. Een luxere uitvoering kan de prijs ook verhogen. Daarnaast kan het zo zijn dat een leasemaatschappij prijs afspraken heeft gemaakt met een merkdealer, waardoor dat merk auto relatief goedkoop via hen te leasen is. Het is aan te raden om dit vooraf na te vragen bij je leasemaatschappij. 

Wat is de fiscale bijtelling

De fiscale bijtelling geldt alleen voor zakelijke lease rijders. Het is een belastingmaatregel, die is ingesteld omdat je auto voor de belasting als aanvulling op je inkomen wordt gezien. Je betaalt daarom belasting over een deel van de waarde van je lease auto. Dit bedrag kun je vooraf berekenen via diverse rekenhulpen die je online kunt vinden. Uiteraard kun je ook je leasemaatschappij vragen om een berekening voor je te maken. Als je privé een auto leaset, dan krijg je niet te maken met de fiscale bijtelling.

Voor meer info : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/