Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelig een bedrijfsauto leasen

Een bedrijfsauto kan een mooie verrijking zijn voor je onderneming. Als ondernemer weet je hoe belangrijk en efficiënt zo’n auto kan zijn, maar misschien twijfel je omdat de investering te groot is. Een bedrijfsauto hoeft echter niet duur te zijn door middel van leasen. Je krijgt dan langere tijd het gebruiksrecht over de auto tegen een vaste maandelijkse betaling. De prijs hangt onder meer af van het automodel en de populariteit ervan, accessoires, de lease periode en het aantal te rijden kilometers. Door het brede aanbod in de lease markt is er voor ieder budget een bedrijfsauto. Bovendien kun je kosten besparen door te kiezen voor een (jong) gebruikte auto in plaats van een nieuwe.

Financial Lease

Er bestaan verschillende lease vormen en ook deze hebben invloed op de kosten van een lease auto. Overweeg eens of laat je adviseren, voordat je een lease contract afsluit, welke vorm van leasen voordelig voor jou kan zijn. Een veel gebruikte vorm is Financial Lease, die aantrekkelijk kan zijn voor zelfstandige ondernemers. Hierbij word jij de economische eigenaar van het voertuig en kan je gebruik maken van fiscale afschrijvingen. Aan het eind van het contract krijg je de auto volledig in je bezit. Financial Lease is echter wel exclusief verzekering, onderhoud en wegenbelasting.

Operational Lease bij bedrijfsauto leasen 

Daarnaast bestaat de lease vorm Operational Lease. Dit heeft ook zijn voordelen, omdat hierbij bijvoorbeeld onderhoud, reparatie, wegenhulp en de verzekering door de leasemaatschappij geregeld worden en al in het bedrag inbegrepen zitten. Je verkrijgt dan echter wel alleen het gebruiksrecht tijdens de leaseperiode en bent geen economisch eigenaar. Een bedrijfsauto leasen heeft als voordeel dat je inzicht hebt in de maandelijkse lasten en je niet hoeft te sparen, maar over een langere termijn kan betalen en direct gebruik kan maken van het voertuig.

Voor meer info : http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl/