Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Scheiden

Bij een scheiding gaan twee mensen die getrouwd zijn elkaar niet langer samen door. Deze twee mensen gaan uit elkaar en gaan hun leven niet meer samen leven. Ze zijn na de scheiding dus niet meer getrouwd zoals daarvoor. Het scheiden heeft grote gevolgen voor de mensen die er bij betrokken zijn. De mensen die betrokken zijn bij een scheiding zijn natuurlijk de twee partners maar ook de kinderen zijn betrokken bij de scheiding. Hun ouders gaan namelijk uit elkaar en dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop zij opgevoed gaan worden. Daarnaast zijn leden van de familie ook betrokken bij het scheiden. Denk aan ouders van de twee partners, zij worden de steun voor de twee partners. Maar ook vrienden krijgen de gevolgen van een scheiding mee. Vaak zijn het namelijk niet vrienden van een van de twee personen, maar van allebei de personen. Dan is het lastig om door te blijven met allebei de vriendschappen na de scheiding

 

Wanneer er kinderen geboren zijn in het huwelijk van de twee partners, krijgen zij tijdens de scheiding te maken met familierecht. Dit is vaak een nieuwe term voor mensen, omdat de meeste mensen hier niet vaak of gewoon nooit mee te maken krijgen. Wanneer je samen kinderen krijgt, ga je er ook vaak vanuit dat je voor altijd bij elkaar blijft. Of in ieder geval de tijd dat het kind opgevoed moet worden, wat dus de eerste achttien jaar van het leven van het kind zijn.

 

Wanneer er tijdens het proces van het scheiden onenigheden ontstaan, kan het zijn dat er een scheidingsbemiddelaar bij gehaald moet worden. Deze persoon zorgt er voor dat het scheiden soepel en eerlijk verloopt. De bemiddelaar helpt jou en je partner bij alle zaken die juridisch zijn en waar je dus tijdens je scheiding opeens mee te maken krijgt.

Voor meer info : http://ebhlegal.nl