Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

SEO voor grote websites | Ralf van Veen

On-site SEO: Regels die van toepassing zijn op uw site en de inhoud om deze zoekmachine vriendelijk te maken.

Off-site SEO: Manieren om uw website of blog te promoten zodat deze hoger in de zoekresultaten kan scoren.

Technische SEO
De eerste fase in het SEO-proces heet technische SEO. Zoals de naam al aangeeft, heeft technische SEO niets te maken met de werkelijke inhoud van een website of met website-promotiemethoden.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen, een SEO specialist.

Het heeft te maken met instellingen die je moet configureren om het werk van zoekmachinecrawlers makkelijker te maken. Meestal, als je eenmaal je technische SEO correct, kan het zijn dat je niet meer te maken hebben met het opnieuw te behandelen.

Aan de andere kant, als je problemen hebt met kruipen en indexeren, kan het een negatieve invloed hebben op je ranking.

Om een technische SEO-audit uit te voeren en ervoor te zorgen dat alles werkt zoals verwacht, lees onze Technische SEO-gids.
On-site SEO
De tweede fase is On-Page SEO. On-Page SEO heeft vooral te maken met de inhoud en andere elementen van een pagina.

In tegenstelling tot technische en off-page SEO, is de belangrijkste focus van on-page SEO is om zoekmachine crawlers voldoende signalen te geven zodat ze de betekenis en context van uw content kunnen begrijpen.

Vergeet niet dat zoekmachines een pagina niet lezen als een mens, dus ze zijn op zoek naar signalen om erachter te komen wat een pagina is alles over.

Het is in dit stadium dat u te maken krijgt met website structuur, SEO trefwoorden, titel optimalisaties, koppen, interne links, beeld SEO, gestructureerde data markup en andere technieken die de juiste signalen kunnen sturen naar zoekmachines.

Indien correct gevolgd, zal SEO op de pagina ook de bruikbaarheid en geloofwaardigheid van een website of blog verbeteren.

Merk op dat content optimalisatie onderdeel is van on-page SEO, maar soms wordt dit ook wel Content SEO genoemd.

Onze On-Page SEO Gids legt de verschillende SEO technieken op de pagina in detail uit.
Off-site SEO
De derde fase is Off-Page SEO.

Naast de wijzigingen die u kunt doen aan uw website (on-site SEO) zodat deze hoger in de SERP’s komt te staan, is de andere manier om de positie van uw website te verbeteren, het gebruik van off-site SEO technieken.

Off-site SEO is over het algemeen bekend als linkbuilding, maar ik geef de voorkeur aan de term website promotie te gebruiken, omdat een goede manier om een website te promoten veel meer methoden en technieken dan het bouwen van links omvat.
Waarom is off-page SEO belangrijk?
In het algemeen, wanneer een gebruiker een zoekopdracht typt, zoekmachine algoritmen kijken in hun index en proberen om de beste pagina’s die de bedoeling van de gebruiker kan voldoen te vinden.

Pagina’s die goede kandidaten zijn, verschijnen op de eerste posities van de zoekresultaten.

Een van de factoren om de positie van een webpagina in de resultaten te bepalen, is het aantal inkomende links (backlinks).

Backlinks zijn een signaal van vertrouwen en afhankelijk van waar de links vandaan komen, kunnen ze grote invloed hebben op uw positie in de ranking.

Als de links afkomstig zijn van bekende en vertrouwde sites, zal uw ranking positief worden beïnvloed.

Als ze betaald zijn links, links in artikel directories, link farms of een resultaat van een uitwisseling, zal uw ranking negatief worden beïnvloed.

Het krijgen van links op deze manier, is een schending van de Google-richtlijnen en zal hoogstwaarschijnlijk ook resulteren in een Google-boete.

Wat kunt u doen om meer links te krijgen?

Dat is een zeer goede vraag en ik ben er zeker van dat als u op het internet naar die zin zoekt, u honderden verschillende antwoorden krijgt.

U kunt dit artikel lezen over hoe u linkbuilding kunt benaderen, maar uw primaire focus ligt niet op het verkrijgen van links, maar op het creëren van goede kwaliteit content voor uw website.

Goede inhoud zal u natuurlijke links die op hun beurt zal u een hoge ranking en verkeer.

Als u probeert om links te kopen of ze op de gemakkelijke manier te krijgen, kunt u tijdelijk succes hebben en dan zie je je website verdwijnen van de bovenste pagina’s na de volgende Google-update.

Wat is de beste manier om te beginnen met het leren van SEO?
De beste manier om SEO te leren is om SEO te oefenen.

Naast het leren van de verschillende concepten en theorieën, de enige manier om uit te vinden of wat je hebt geleerd werkt, het toe te passen van de verschillende technieken op een website en uw rankings te controleren.

De volgende hulpmiddelen kunnen u helpen om aan de slag te gaan:

SEO Starters Guide – Perfect voor beginners tot SEO.
De Complete SEO Cursus – Onze eigen SEO Cursus die alle aspecten van SEO behandelt met stap-voor-stap voorbeelden en case studies.
Hoe word je een SEO Expert – Een gids met een lijst van middelen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de SEO wereld.
DIY SEO Tutorial – Een tutorial over hoe je zelf SEO kunt doen. Het behandelt zowel basis- als geavanceerde SEO-concepten.
SEO Checklist – Een handige checklist om te controleren of u alle elementen heeft geoptimaliseerd.
Wat is het verschil tussen SEO en internet marketing?
Sommige mensen vragen me vaak “Is SEO hetzelfde als Internet Marketing?”. Het eenvoudigste antwoord dat ik kan geven is dat SEO een van de tools is die beschikbaar zijn in uw Internet Marketing arsenaal.

Het is niet Internet Marketing als zodanig, maar het kan deel uitmaken van uw totale Internet Marketing campagne die normaal gesproken andere dingen zoals sociale media promotie, content strategie, enz. omvat.

Goede inhoud is nog steeds de belangrijkste succesfactor met

https://ralfvanveen.com