Linkzoekertje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voordelen van uren bijhouden

Als ondernemer zijnde is het bijhouden van administratie een tijdrovende klus. Het opschrijven en bijhouden van de uren van je werknemers is er één van. Dit kan allemaal vereenvoudigd worden door een urenregistratie bij te houden!

Urenregistratie

Er zijn tegenwoordig nog veel ondernemers die de uren bijhouden in een zelf gemaakt Excel bestand. Om dit elke dag of week zelf bij te houden moet je hier veel tijd voor vrij maken. Wanneer je een urenregistratie app gebruikt, wordt dit allemaal automatisch bijgehouden. De apps bevatten een timer, deze zet je aan wanneer je met je werk of specifieke taak begint, en stopt wanneer je hiermee klaar bent. Zo kun je voor iedere werknemer een goede track record bijhouden.

Synchroniseren

Het handige van een urenregistratie app, is dat je deze kunt synchroniseren met al je apparaten. Wanneer je dus de urenregistratie aanzet op je computer en dan de weg op gaat, kun je deze alsnog bijhouden door middel van je smartphone. Zo gaat geen tijd verloren en levert dit geen administratief geknoei op.

Ondernemersaftrek

Wanneer je gebruik maakt van een geregistreerde urenregistratie app, maak je aanspraak op je ondernemersaftrek. Wanneer je aan een minimum van 1225 bijgehouden uren voldoet, kom je hiervoor in aanmerking. Hier tegenover staat een aftrekpost van bijna tienduizend euro, het is dus erg belangrijk dat je zorgvuldig de uren registreert. Het heeft niet alleen financiële voordelen. Het bijhouden van de urenregistratie zorgt ook voor een beter overzicht en inzicht in de gewerkte uren van je medewerkers. Dit kan weer helpen bij het inplannen van volgende taken, je weet immers nu hoe lang er gemiddeld over gedaan wordt.