Linkzoekertje
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voor ingewikkelde en zware tuinarbeid, regelt u een tuinman online!

Bij een boom verplanten komt veel kijken. Punten om zeker rekening mee te houden zijn: de periode waarin het verplanten gebeurt, de voorbereidingen, benodigde materialen en machines. En dan is het verder verstandig om van te voren te informeren naar bruikbare tips en een kostenplaatje. Als we kijken naar de periode, verschilt het advies van boom tot boom. Gaat het om een iep, wilg of hortensia dan luidt onze raadgeving: verplant deze in het voorjaar.

De volgende bomen zijn meer gebaat bij verplaatsing in het najaar: eik, berk en populier. En de dennenboom, kastanjeboom en loofboom kunt u het beste in de winter uit de grond laten halen. Een volledig overzicht staat trouwens op vergelijkhoveniers.nl. Een goede voorbereiding is het halve werk en dit is zeker geen halve waarheid bij het verplaatsen van bomen! Het is essentieel van te voren de tuingrond te mengen en de boom te snoeien. Welke middelen u nodig heeft, hangt met name af van de grootte van de boom.

Vergelijk prijzen online

Een tuin afgraven kan noodzakelijk zijn als u een nieuwe wilt aanleggen. Onder afgraven wordt verstaan het verwijderen van de oude grond, evenals stenen, wortels van bomen, struiken en planten en overig materiaal. In feite wordt de hele bovenste laag van de tuin weggehaald. De volgende stap is het creëren van een rechte ondergrond, oftewel het egaliseren van de tuin. Dit is nodig om te voorkomen dat bepaalde delen van de nieuwe tuin gaan verzakken of dat de tuin als geheel er ‘ongelijk’ uit komt te zien. Tja, al met al een flinke ingreep!

Denkt u nu: daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan gebruik van onze online prijsvergelijk-mogelijkheid. U vertelt ons waar u woont, wat u verwacht en nodig heeft en u krijgt van ons een aantal mooie offertes. Het is aan u daar vervolgens een keuze uit te maken waar u echt tevreden mee kunt zijn.

Voor meer info : https://www.vergelijkhoveniers.nl/