Linkzoekertje
Image default
Auto’s en Motoren

Is een Citroën Berlingo zuinig?

Je krijgt van je werkgever een catalogus van het automerk Citroën, en dat betekent natuurlijk maar één ding: je mag je bedrijfswagen uitkiezen. Al snel valt je oog op de Citroën Berlingo. Een betrouwbare auto met een laadvermogen tot 885 kg, een laadvolume tot 3,7 kubieke meter en een laadlengte tot wel 2,1 meter. Maar is een Citroën Berlingo leasen wel een verstandige keuze als je deze auto ook buiten de werkuren wilt gebruiken? Wij gingen voor jou even op onderzoek uit. Hieronder lees je het resultaat.

Geschikt voor dagelijks gebruik?

Als je een groot gezin hebt, zal een Citroën Berlingo je niet meteen weten te bekoren. Tenzij je partner ook een eigen auto heeft die wel geschikt is om een gezin in te vervoeren. Dan komt de bestelauto zeker van pas. Bijvoorbeeld als je je kind ‘s ochtends naar school brengt met de auto en de fiets in de laadruimte zet omdat je na schooltijd nog aan het werk bent. Ook om grotere boodschappen te doen, is deze Berlingo zeker geschikt. Ons antwoord luidt dus ja, mits je partner een gezinsauto heeft. 

En wat met de bijtelling?

De Berlingo’s van Citroën zijn uitgerust met BlueHDi-motoren. Deze dieselmotoren zijn efficiënt en leveren een hoog rendement. De CO2-uitstoot varieert tussen de 106 en 112 gram. Daardoor is de bijtelling 22 procent. Dit is het hoogste percentage, maar voor een bestelauto is de uitstoot best wel in orde. Als Citroën op de proppen komt met een elektrische versie van de Berlingo, dan zou dat uitstekend nieuws zijn. Voor een volledig elektrische auto bedraagt het percentage namelijk slechts 4 procent. Het is dus aan jou om uit te maken of je deze bijtelling wilt betalen als je beslist om de Berlingo te gebruiken buiten de werkuren.

Voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen

Gerelateerde artikelen

Zo werkt het leasen van een auto

Voordelig een bedrijfsauto leasen

Rijschool Spijkenisse