Linkzoekertje
Image default
Gezondheid

5-htp na een avondje stappen

5-htp is een stof die door het lichaam omgezet kan worden serotonine. Serotonine regelt de signalen tussen de hersencellen en heeft een belangrijke invloed op je gemoedstoestand, gedrag en humeur. Mensen die een laag niveau van serotonine hebben, voelen zich vaak minder opgewekt en hebben verschillende klachten, zoals slapeloosheid.

Het supplement is gemaakt van een Afrikaanse plant, de Griffonia simplicifolia. 5-htp werkt beter dan L-tryptofaan, het slaat namelijk een stap over in het proces naar de productie van serotonine. Voor mensen die last hebben van stress is 5-htp een prima middel. Als je bijvoorbeeld een drukke periode op het werk hebt en het belangrijk is dat je je goed voelt en goed slaapt kan 5-htp een uitkomst bieden. Ook voor een examenweek of belangrijke tentamenweek kan het helpen.

Ook wordt er door jongeren weleens gebruikt na een avondje stappen. Als er geestverruimende middelen of alcohol zijn gebruikt en je lag pas laat in je bed dan kan de stof serotonine opraken. Als je een supplement neemt voordat je uit gaat en een supplement de dag erna dan zou dat een positief effect hebben op je gemoedstoestand. Het proberen waard, want die kater is toch altijd wel één van de mindere dingen aan een avondje stappen. De bijwerkingen van dit middel zijn daarbij minimaal. Mogelijke bijwerkingen kunnen symptomen zijn als duizeligheid en misselijkheid, maar in de praktijk blijkt dat als je je gewoon aan de voorgeschreven hoeveelheid houdt het wel meevalt met de bijwerkingen. Het middel is op internet makkelijk te krijgen. Wel kunnen er aanzienlijke verschillen zitten in de prijzen, dus het is aan te raden om eerst even goed rond te kijken voordat je bestelt. Topvitamins is een webshop die deze en vele andere populaire voedingssupplementen aanbiedt tegen een marktconforme prijs.

Voor meer info : http://topvitamins.nl

Gerelateerde artikelen

Verhoog je libido in 5 stappen

Oligo pharma ideaal voor jou!

Botox, overal verkrijgbaar!