Linkzoekertje
Image default
Gezondheid

Zorgverzekering afsluiten 2019

Ben jij tevreden met je zorgverzekering, of overweeg je in 2019 een andere zorgverzekering af te sluiten? Een goede zorgverzekering sluit aan op jouw zorgbehoeften, zodat je zoveel mogelijk zorgkosten vergoed kunt krijgen. Elk jaar opnieuw kun je ervoor kiezen om een andere aanvullende verzekering te kiezen, maar je kunt natuurlijk ook van zorgverzekeraar wisselen. Bij ZorgDirect vinden we het belangrijk dat je een zorgverzekering kunt afsluiten die zoveel mogelijk is afgestemd op jou. Een zorgverzekering afsluiten in 2019 is iets waar we je graag bij helpen, zodat je de best passende verzekering krijgt.

Goed verzekerd met ZorgDirect

De basisverzekering van ZorgDirect is vanaf 1 januari 2018 omgezet van een naturapolis in een restitutiepolis. Dit houdt in dat je vanaf nu helemaal zelf kunt kiezen door wie jij je laat behandelen. Zolang de zorgverlener aan de gestelde kwaliteitseisen voldoet, maakt het niet uit of wij een contract met deze zorgverlener hebben. De kosten voor de zorg krijg je gewoon vergoed.

Vaak ontvangen wij de factuur direct van de zorgverlener, zodat wij deze kunnen betalen. In sommige gevallen moet je zelf de kosten voorschieten en kun je deze eenvoudig bij ons declareren. Met de zorgzoeker van ZorgDirect kun je goede zorgverleners vinden bij jou in de buurt. Je ziet dan direct of wij wel of geen contract hebben met deze zorgverlener.

Vergoeding fysiotherapie 2019

Fysiotherapie behandelingen worden in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen als je jonger dan 18 jaar bent, kun je negen behandelingen vergoed krijgen, en als het nodig is nog negen extra. In sommige gevallen heb je recht op vergoeding van alle behandelingen. Als je 18 jaar of ouder bent, dan worden in principe geen fysiotherapiebehandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Kijk voor meer informatie over de vergoeding fysiotherapie 2019 op de website van ZorgDirect.

 

Voor meer info : https://www.zorgdirect.nl/