Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Op een verantwoordelijke manier omgaan met je koeien

Als ondernemer wanneer je te maken hebt met levende dieren, is het heel belangrijk om goed voor je dieren te zorgen. Je hebt met levende wezens te maken en daarom is het belangrijk om ze zo comfortabel te huisvesten. 3 meter rondom is de minimale ruimte die een koe nodig heeft om goed te liggen en ook weer normaal op te kunnen staan. Dit is de zogenaamde comfort zone van de koe en het is belangrijk om deze altijd in acht te nemen. Een goede cowhouse zal om die reden dus ook altijd minstens aan die voorwaarden moeten voldoen om als waardig onderkomen voor de koe te fungeren.

Misschien het allerbelangrijkst is de slaapplek van de koe. Deze moet in ieder geval in orde zijn, omdat een dier hier veel tijd door zal brengen. Het is ook zeer belangrijk dat een koe zich niet kan bezeren aan iets in de stal. De juiste cowhouse zal er bovendien op gebouwd zijn dat de koeien vanuit liggende positie weer makkelijk overeind kan komen. Dat is belangrijk, omdat ze anders erg nare doorligplekken kan krijgen die erg pijnlijk zijn voor het dier.

Ook erg belangrijk is de hygiëne van de koeien. Met het installeren van een goede koeborstel zorg je ervoor dat de dieren zichzelf ook kunnen verzorgen, wanneer zij dit wensen. Een koeborstel die automatisch werkt, zal automatisch aangaan als de koe eronder komt gelopen. De koe vindt dit een prettig gevoel en zal daarom vaker terugkomen naar de borstel. Dat bespaart jou natuurlijk ook weer tijd in de verzorging van je dieren.

Zo zie je maar dat er nog heel wat komt kijken bij het houden dan dieren. Je koeien zijn je broodwinning, maar het is ook heel belangrijk om ze als dieren te blijven zien en goed te behandelen. Des te meer zullen ze je opleveren.

Voor meer info : http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/