Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Is sporten tijdens de zwangerschap goed?

Sporten is altijd erg goed voor de gezondheid. Wanneer u namelijk regelmatig sport, traint u uw lichaam waardoor bewegen makkelijker wordt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat u afvalt of dat uw lichaam sterker wordt. Sporten tijdens zwangerschap is dan ook erg goed voor u en uw ongeboren baby. Daarnaast kan het er ook voor zorgen dat zwangerschapskwalen zoals rugpijn minder worden. Uw spieren zijn dan namelijk sterker en kunnen meer verdragen. In dit blog artikel willen we u dan ook informeren over het sporten tijdens zwangerschap.

Blijven sporten tijdens zwangerschap

Wanneer u probeert zwanger te worden, is het belangrijk dat u een goede gezondheid heeft. Sporten is dan ook essentieel voor een goede gezondheid voor de mens. Het is dan ook aangeraden om twee keer in de week een wrok-out te doen. Dit kunt u dan ook zelf vormgeven hoe u het zelf wilt. Tijdens de zwangerschap is het dan ook zeker aan te raden om door te gaan met sporten. Wel kan het zijn, na overleg met de verloskundige dat u bepaalde sporten niet meer kunt uitvoeren. Denk hierbij aan contactsporten zoals voetbal of rugby. Andere sporten zoals fitness kunnen wel gewoon door gaan!

Contact met de verloskundige over het sporten

Ben je er niet zeker van of je een bepaalde oefening wel of niet kunt uitvoeren? Dan is contact leggen met de verloskundige een goed idee. Het gaat er namelijk tijdens de zwangerschap om dat u zich bij alles goed voelt. Wanneer dit niet meer het geval is bij een bepaalde sport of oefening, is het wellicht verstandig om deze over te slaan. De verloskundige zal u dan ook bij deze keuze helpen en advies geven over hoe u het op kunt lossen. Vaak zijn er namelijk vervangers te verzinnen die net zo goed werken!

Voor meer info : https://www.trainingformamas.nl/