Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Raam op het dak?

Een raam op het dak lijkt een gek idee maar toch is het zeker niet zo en het staat beter bekend als een lichtstraat. Een lichtstraat is in principe een raam dat een deel van het plafond en dak vervangt waardoor er meer licht in het huis komt.

Glas en aluminium

Om wat specifieker te zijn bestaat een lichtstraat uit glas en aluminium. De oppervlakte van de lichtstraat bestaat uit glas en het frame is van aluminium gemaakt. Soms kan de frame ook wel van hout of staal zijn maar dit komt zelden voor omdat het veel duurder is. Hout en staal zijn veel zwaarder dan aluminium waardoor de lichtstraat dus ook zwaarder wordt. Voor het installeren van een lichtstraat dat van hout of staal is gemaakt moet het dak extra verstevigd worden waardoor de kosten flink oplopen.

Het dak aanpassen

Voor het installeren van de lichtstraat moet eerst een gast in het plafond en dak worden gesneden. Deze gat wordt in de vorm en afmetingen van de lichtstraat gesneden. Daarna is het een kwestie van de randen aanpassen en het installeren van de lichtstraat. Wanneer je een lichtstraat koopt moet je daarom altijd ook rekening houden met de kosten voor het installeren ervan.

Voor meer info :