Linkzoekertje
Image default
Bedrijven

Mooi dak van riet

Als je een mooi, klassiek huis hebt wil je dat ook op de juiste manier aankleden. Van de manieren om dat te doen, is door te kiezen voor een rieten dak. Een rietendak was vroeger meer iets voor de armere mensen, maar tegenwoordig is het juist de optie voor het wat luxere segment in de woningmarkt. Hoe dan ook, een goede rietdekker kan waarschijnlijk ook op jouw mooie huis een prachtig rieten dak leggen.

Waar je vroeger in de tijd dat rieten daken voor armere mensen waren ook te maken had met ernstige beperkingen, zijn die beperkingen tegenwoordig amper meer aanwezig. Een rieten dak kan tegenwoordig namelijk net zo lang mee als de reguliere dakbedekkingen zoals dakpannen en beton, wat toch al snel zo’n 40 tot 50 jaar is. Daar hoef je het dus niet voor te laten.

Verder zijn rieten daken tegenwoordig ook niet meer brandgevaarlijker dan andere opties. Vaak wordt in het kader van de brandveiligheid maar ook vanwege stevigheid, gekozen voor een gecombineerde constructie van dakpannen en riet. Hierbij dienen de dakpannen als fundament van het dak. De dakpannen zie je dan ook niet meer als de constructie klaar is, deze verdwijnen netjes onder het riet zodat je dak nog steeds wel de uitstraling heeft van een authentiek rieten dak – maar dan nog een stukje beter. Aan het uiterlijk verandert de constructie met dakpannen namelijk helemaal niets, maar het levert je wel een steviger dak op. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen echt riet en kunstriet. Dat klinkt misschien een beetje als nepperij, maar kunstriet ziet er net zo uit als echt riet en heeft bovendien ook nog een aantal handige voordelen. Mos en algen kunnen hier bijvoorbeeld minder goed op groeien en dat zorgt er weer voor dat je langer met je dak toe kunt.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl